PSYKOTERAPI

Som ringe i vandet sætter vores oplevelser i livet aftryk i os og afgør, hvordan vi er i verden

De første aftryk i os bliver sat i barndommen. Relationen til mor og far er især vigtig, men også relationen til søskende og venner har en enorm betydning for, hvordan vi ser os selv og hvordan vi er i relationer med andre.

De aftryk vi får i barndommen og op gennem livet er både bevidste og ubevidste. De kommer til udtryk i vores kropslige sansninger samt automatiske tanker, følelser og reaktioner. De styrer dermed, den måde vi er i verden

Du kan ændre din virkelighed

Det er vores fortolkning af virkeligheden, der danner grundlag for, hvordan vi har det med os selv og andre. Ofte er der stor forskel på vores fortolkning af virkeligheden og den reelle virkelighed.

Spørg bare dem omkring dig, hvordan de har oplevet en bestemt situation og jeg er sikker på, at du vil opdage, at vi alle har meget forskellige tolkninger af den samme begivenhed.

Ofte bliver vi så fanget af vores fortolkning af en situation, at vi glemmer, at vores oplevelse bygger på fortidens indlejrede erfaringer. Vi bliver identificerede med vores tanker og følelser, men de er kun dele af os.

I samtaleterapien vil vi undersøge alle delene af dig – også de dele, der måske ikke har fået lov til at lyse. Vi vil arbejde med dine ressourcer og genfinde din styrke, så du kan slippe de fastlåste selvbilleder og få lov til at udfolde hele dig.

Gennem bevidsthed, nærvær og øvelse er det med tiden muligt at genforhandle den måde, vi er i verden – både når vi er sammen med andre og med os selv.

En vej til kærlig selvforståelse

Min erfaring er, at vi ofte er meget mere kritiske overfor os selv, end vi nogensinde ville være overfor andre.

Terapien kan være en god støtte, når vi gerne vil ændre vores uhensigtsmæssige mønstre og lære nye måder at være med os selv og vores væren i verden.

For at turde kigge på og være med det, der føles svært eller skamfuldt, har vi brug for at blive set med kærlige øjne uden fordømmelse.

Mange af os har brug for at lære at tage os omsorgsfuldt af os selv. Måske tør/kan vi ikke længere mærke vores egne behov. Hvilket gør det nærmest umuligt at give udtryk for vores følelser på en sund måde samt træffe de rigtig valg, så vi kan leve i overensstemmelse med vores værdier og ønsker.

Det vi længes efter, er tit noget, vi tror, er udenfor os selv, men ved at vende blikket indad, kan vi lære at finde vej til kærlig selvforståelse og egenomsorg – og blive vores egen omsorgsfulde forældre/partner.

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er måde at arbejde med dine psykiske og personlige udfordringer.

De fleste mennesker starter i psykoterapi, fordi de oplever udfordringer i deres liv, der påvirker deres livskvalitet. Det kan komme til udtryk ved, at man fx:

  • Føler sig fanget i en bestemt rolle på arbejdet, i familien eller parforholdet.
  • Står midt i en livskrise fx sygdom, brud med en partner, fyring, sorg etc.
  • Føler sig tynget af tristhed og modløshed.
  • Oplever ubehagelige sansninger i kroppen fx uro, søvnløshed, tankemylder og angst.
  • Reagerer uden at ville det med fx vrede eller afvisning.
  • Har svært ved at mærke sine behov og dermed give udtryk for dem på en sund måde.
  • Føler sig udbrændt og stresset.
  • Er blevet bevidst om et uhensigtsmæssigt mønster, som man gerne vil bryde.
  • Har svært ved at finde mening med tilværelsen.
  • Føler sig ensom.

Uanset hvad du ønsker hjælp til, kan terapien give dig en dybere forståelse af dig selv og dine omgivelser, og dermed også mulighed for at skabe de forandringer, som du længes efter.


Min terapeutiske arbejdsmetode:

Jeg uddannet i integral psykoterapi. Integral betyder også inklusiv og helhedsorienteret, hvilket vil sige, at den lægger vægt på at inkluderer mange forskellige psykologiske og psykoterapeutiske teorier og traditioner. Jeg har derfor en bred værktøjskasse af metoder, så jeg kan skræddersy psykoterapien efter netop dit behov. Integral psykoterapi er også helhedsorienteret i den forstand, at den har fokus på det hele menneske – både krop, sind og ånd – samt den kultur og det samfund, vi lever i.


Hvordan foregår en samtale hos mig?

Jeg ser den første samtale hos mig som en forventningsafstemning. Her for du mulighed for at mærke efter, om jeg er den rigtige terapeut for dig. Sammen finder vi frem til dit mål for terapien. Det er især vigtigt for mig, at du føler dig tryg, så terapien bliver dit frirum, hvor det føles naturligt at åbne op og dele det, der fylder hos dig.


Fordelene ved psykoterapi:

  • At du får redskaber til at finde ro i krop og sind.
  • At du får hjælp til at håndtere kriser samt bearbejde traumer.
  • At du bliver bevidst om dynamikkerne i dine relationer og dermed får nye handlemuligheder.
  • At du bliver bedre til at mærke og stå ved dine behov.
  • At du får redskaber til at acceptere eller ændre dine tanke- og handlemønstre.
  • At du får større selvindsigt.
  • At du bliver opmærksom på dine ressourcer.
  • Af du får større selvværd og selvfølelse.
  • At du får større selvindsigt.
  • At du lærer dine reaktionsmønstre at kende og dermed kan agere mere bevidst.
  • At du får redskaber til at slippe selvkritik, skyld og skam.


Hvor tilbyder jeg psykoterapi?

Du har mulighed for at gå i psykoterapi hos mig både i Kbh. K. – tæt på Rådhuspladsen, eller på Amager – lige ved Sundbyvester Plads. Derudover tilbyder jeg også psykoterapi online, og i særlige tilfælde tager jeg på hjemmebesøg (i en radius á 15 km).

 

Hvad koster psykoterapi?

Prisen kan afhænge af terapiformen, fordi forskellige terapiformer kræver forskellige tilgange og forberedelser. For eksempel kan par- eller familieterapi kræve mere tid og forberedelse sammenlignet med individuel terapi. Se mine overordnet priser her.

 

Hvad er forskellen på en psykoterapeut og en psykolog

Psykoterapi og psykologi er to relaterede, men forskellige fagområder, som begge beskæftiger sig med menneskets mentale og følelsesmæssige sundhed. Psykoterapeuter har en specialiseret uddannelse i samtaleterapi, hvor fokus ligger på at hjælpe individer med at forstå og ændre deres tanker, følelser og adfærdsmønstre, som kan være hæmmende for deres livskvalitet. De anvender en række forskellige behandlingsmetoder, herunder kognitive, adfærdsmæssige og integrative teknikker, for at støtte klienten i deres personlige udvikling og trivsel.

Psykologer, derimod, har typisk en universitetsuddannelse inden for psykologi og kan arbejde inden for mange forskellige områder såsom klinisk psykologi, forskning, undervisning og organisationspsykologi. Kliniske psykologer er uddannede til at diagnosticere og behandle psykiske lidelser gennem samtaleterapi, men de kan også benytte sig af psykologiske tests og målinger for at vurdere og forstå klientens mentale tilstand.

Selvom der er overlap mellem de to professioner, og både psykoterapeuter og psykologer kan anvende lignende behandlingsmetoder, er deres uddannelsesmæssige baggrund og lovgivningsmæssige rammer forskellige. Det er derfor vigtigt at vælge en behandler, der passer til ens specifikke behov og præferencer.

 

Lær mere om psykoterapi

Kunne du tænke dig at vide mere om psykoterapi og hvordan jeg kan hjælpe dig, kan du kontakte mig på:

+45 29935940kontakt@miapiculell.dk
Nærværende psykoterapi
❝ I terapien undersøger vi sammen dine erfaringer, grundstemninger, tanker, overbevisninger samt dine reaktionsmønstre – hvorfor er de opstået, hvad er intentionen bag og ikke mindst om disse fortsat hjælper dig til at leve det liv, du ønsker dig? ❝
Se priserBook en aftale

Lav en aftale

Nærværende psykoterapi og mindfulness

Kunne du tænke dig at booke en tid, kan du ringe på nedenstående kontaktinformation, eller skrive ved brug af kontaktformularen. Vil du vide mere om behandlinger og priser – klik her.

Google reCaptcha: Invalid site key.